Wednesday, October 10, 2007

گزارش مراسم مردمی جشن بزرگ بادکنکها

روز جهانی کودک را امسال در حالی برگزار کردیم که فضای جامعه را بر تمام فعالیتهای اجتماعی تنگ تر کرده و در صدد برچیدن تمام صداهایی هستند که در اعتراض به بی حقوقی ها و استثمارگریهای روزافزون بر می آیند. ما در این روز نیز باز هم بنابر رسالت مان در جهت تلاش برای از بین بردن این همه بی حقوقی٬ محکمتر و راسخ تر از گذشته پا به میدان گذاشتیم و جامعه را به تلاشی دیگر برای تغییر این دنیای وارونه فراخواندیم.
اتفاقی که در این روز افتاد٬ تمام برنامه ریزیهایی را که قصد خاموش کردن صدای مردم را داشت نقش بر آب کرد و بار دیگر ثابت کرد همبستگی و آگاهی مردم به حد اعلای خود رسیده و هیچ گاه حرکتهایشان در راستای تحقق جهانی بهتر و انسانی تر کند نخواهد شد.
این بار جامعه با وجدانی بیدارتر و معترض تر و با خواستی مصممتر به فراخوان ما پاسخ گفت و ما شاهد گامهای محکم مردم بودیم که با خشمی بیشتر بر دنیای کنونی کوفتند و خواستهای جمعیمان را در جهت ایجاد تغییرات بنیادی در دنیا به امضا رساندند.
مراسم مردمی جشن بزرگ بادکنکها مصادف با روز جهانی کودک و به همین مناسبت در محل خانه کرد سنندج٬ از ساعت ۳ الی ۷ بعد از ظهر با حضور بالغ بر ۲۰۰۰ نفر از انسانهای حق طلب برگزار شد. گفتنی است به دلیل ازدحام جمعیت و کم بود فضا٬ تعداد زیادی از مراجعه کنندگان امکان حضور در محل مراسم را نیافتند. از همان ابتدای مراسم٬ مردم سرشار از یقیین به تاثیر حضورشان برای تحقق بهتر شدن دنیای کودکان فراخوان قرائت شده کمیته برگزاری را به تائید و تشویق رساندند و مورد خیر مقدم نماینده کمیته برگزاری قرار گرفتند و در ادامه با اجرای چند آیتم موسیقی که توسط گروه موسیقی کودکان موسسه ماهور اجرا شد فضای مراسم شادتر گردید و آقای مسلم شبرنگ از اعضای کانون دنیای شاد برای کودکان به ایراد سخنرانی پرداخت و با اشاره به بی حقوقیها و ظلم وستمهایی که به کودکان روا می شود٬ در صدد ایراد راهکارهایی برای مقابله با این فجایع بر آمد. در ادامه مراسم آقای طیب ملایی به نیابت از اتحادیه سراسری کارگران اخراجی و بیکار٬ به ایراد سخن پرداخت و اتحادیه کارگری را در جایگاه حمایت از جنبش دفاع از حقوق کودکان معرفی کرد.
سراسر محیط اجرای مراسم مملو از پلاکاردها و پارچه نوشته ها از شعارهایی حق طلبانه و انسانی بود و حضور جمع کثیری از فعالین حقوق کودکان و زنان از سنندج٬ مریوان٬ کامیاران٬ کرمانشاه و ایلام و همچنین حضور فعالین کارگری و کارگران کارخانه های نساجی کردستان٬ شاهو٬ پرریس و نیرو رخش و سایر مراکز کارگری به حضور پرشور مردم جلایی صد چندان بخشیده بود.
در این مراسم هدایای کثیری از طرف جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان و همچنین تشکل جهانی شایسته برای کودکان که مرکزیت فعالیتشان در تهران است به نشانه حمایت از این حرکت پر شور مردمی در اختیار کانون دنیای شاد برای کودکان قرار گرفته بود که به کودکان حاضر در مراسم اهدا گردید.
در پایان نیز قطعنامه کمیته برگزاری که به صورت طومار در امده بود توسط تعداد زیادی از مردم امضا و به تایید رسید.

« قطعنامه روز جهانی کودک»
«سنندج – 16 مهر ماه 1386»

8 اکتبر، روز جهانی کودک را در حالی برگزار می کنیم که وجدان های عمومی جهانی بیش از پیش به ضرورت حمایت همه جانبه از حقوق کودکان و لزوم ایجاد یک زندگی شاد و مرفه برای کودکان پی برده و حرکتهای جهانی در این راستا نیز آهنگ سریعتری به خود گرفته اند.

ما برای دنیایی دیگر تلاش می کنیم، دنیای عاری از فقر و نابرابری، دنیای احترام به حقوق انسانی کودکان، دنیای که در آن کودکان مجبور به کار نباشند، دنیای شادی و رفاه و امنیت و آزادی برای کودکان و برای همه انسانها و این حکم بشریت آزادیخواه و انسان دوست و سازش ناپذیر است که در صدد پایان دادن به این فجایع و تغییر این دنیای وارونه برآمده و در همه عرصه ها، علیه مصائب رو به ازدیاد، علیه استثمار، بردگی، تبعیض، جنگ، سلطه بی حقوقی و.. پا به میدان گذاشته و با وجود ضربه هایی که متحمل گردیده، در ایجاد تشکل و صفوف اعتراضی، مصرانه بر خواسته هایش پا فشاری می نماید.

فعالین و مدافعان حقوق کودک متشکل در کمیته برگزاری روز جهانی کودک در سنندج، بنا بر رسالت خویش در راستای جلب توجه افکار عمومی و ارائه راهکارهایی برای ایجاد شرایطی جهت بهتر زیستن کودکان، بندهای زیر را به عنوان حداقل خواسته های خویش اعلام می نماید:

1- اجرای فوری و دقیق پیمان نامه جهانی حقوق کودک و دیگر مصوبات بین المللی برای حمایت از حقوق کودک، باید جزو اولین اقدامات دولتها قرار گیرد.

2- اجرای عملی آموزش اجباری و رایگان کودکان و تامین امکانات آن توسط دولتها.

3- با توجه به اعلام روز دهم اکتبر به عنوان روز جهانی علیه اعدام، سازمان ملل متحد و برخی نهادهای بین المللی، در صدد تصویب قوانینی برای لغو حکم اعدام می باشند. ما نیز با حمایت از این جنبش بین المللی خواستار لغو و ممنوعیت کلیه اشکال اعدام می باشیم.

4- ممنوعیت هر گونه تبعیض بر اساس جنسیت، سن، نژاد، رنگ پوست، زبان، مذهب، قومیت و یا هر یک از بردارهایی که مربوط به موقعیت والدین کودک باشد.

5- حق کودکان در برخورداری از بالاترین استانداردهای بهداشت و دسترسی یکسان تمام کودکان اعم از دختر و پسر از هر خانواده و طبقه ای به بهداشت و مراکز بهداشتی به صورت رایگان.

6- تامین مسکن با استانداردهای بالای زندگی که برای رشد و تکامل ذهنی، جسمانی، احساسی و روحی کودک لازم است.

7- تحت تکلف قرار دادن کودکان بی سرپرست توسط دولت و تامین مسکن و امکانات زندگی و تربیتی با استانداردهای بالای بین المللی.

8- مراقبت ویژه زنان باردار و نوزادان از نظر تغذیه و بهداشت بدون در نظر گرفتن شرایط خانوادگی.

9- کودکان مهاجر به ویژه مهاجرین جنگی، جدا از ملیت، نژاد، مذهب و... بخصوص کودکان افغانی و عراقی در ایران، بایستی از تمامی امکانات رایج در کشور بدون هیچ قید و شرطی برخوردار گردند.

10- ممنوعیت و اعلام جرم علیه تمامی اشکال شکنجه و آزار کودکان به هر شکل و بهانه ( تنبیه، تربیت، سوء استفاده های مختلف و... ) توسط هر شخص و ارائه راهکارهای حقوقی و اجتماعی جهت مقابله با آن.

11- ممنوعیت هر گونه مراسم فرهنگی، آداب و رسوم و سنتهایی که برای کودکان ناسالم است از جمله ختنه دختران.

12- تامین یک زندگی شایسته انسانی برای کودکان معلول توسط دولتها.

13- ما خواهان ممنوعیت تمامی اشکال کار کودکان می باشیم.

14- دعا کودک 17 ساله ای که بنا به سنتهای عصر حجری توسط اقوام، در کردستان عراق سنگسار شد، نمونه ای از حاکمیت عقب افتاده ترین افکار و سنتهای ضد انسانی در دنیا است. برای پایان دادن به این گونه جنایات، ما خواهان لغو و ممنوعیت تمام شیوه های سنگسار در دنیا می باشیم.

15- دنیای کودکان، دنیای بازی و شادی است نه جنگ و خونریزی، ما خواستار لغو و پایان دادن به جنگ و خشونت در دنیا هستیم.


کمیته برگزاری مراسم روز جهانی کودک در سنندج

دوشنبه 16/7/1386

گزارشات رسیده به حزب از روز جهاني کودک در تهران

جهانی دیگر باید ساخت!

امروز روز 16 مهر روز جهانی کودک همزمان با بسیاری شهرهای کشور در تهران نیز روز جهانی کودک با شکوه و تلاش و رادیکالیسمی که شایسته طبقه کارگر است برپا گردید. در این مراسم ها اجتماع کنندگان خواهان تغییر بنیاد جهانی شدند که برای ساکنین اش و برای عزیزترین ساکنین اش یعنی کودکان جای شایسته ای نیست. در این مراسم ها شرکت کنندگان خواهان جهانی عاری از جنگ و خشونت و استثمار شدند. خواهان منع کار کودکان شدند. خواهان آموزش رایگان اجباری برای کودکان شدند. خواهان فرصت برابر به کودکان مهاجر و منع محرومیت کودکان افغان از تحصیل شدند. در این روز شرکت کنندگان علیرغم یکی از وحشی ترین و خشن ترین و قاتل ترین حکومت های دنیا فریاد اعتراض علیه این جهان وراونه بلند کردند. این است جلوه ای از تلاش و کوششی عظیمی که برای آزادی و رهایی انسان در جامعه ایران در جریان است و طبقه کارگر و کمونیسم کارگری در پیشاپیش آن گام بر میدارد.
اینجا گزارشاتی را که تا این لحظه از دو مراسم امروز در شهر ری و همینطور پارک لاله تهران به دست حزب کمونیست کارگری رسیده را ملاحظه میکنید. همین گزارش ها و قطعنامه های این مراسم بخوبی شور و تلاش برگزار کنندگان و تلاش آنها برای ساختن دنیایی بهتر را منعکس میکند. حزب کمونیست کارگری دست همه تلاش گران احقاق حقوق مسلم کودکان و هم کوشندگان آزادی و برابری انسانها را به گرمی میفشارد.

مرگ بر جمهوری اسلامی
زنده باد جمهوری سوسیالیستی

حزب کمونيست کارگري ايران
16 مهر 1386، 8 اکتبر 2007


مراسم روز جهاني کودک در شهر ري
گزارش اول:
امروز در مراسم شهر ري بودم. مراسم در فضاي باز شهرداري برپا شد. جمعيت به ٩٠٠ نفر ميرسيد. خصوصا وقتي مدارس تعطيل شد جمعيت بيشتر شد. مردم و دانش آموزان به محل آمدند. بخشي شعارهايي که در تراکت و پلاکارد ها بود عبارت بودند از:
آموزش رايگاه و اجباري براي تمام کودکان ٬
جهان شايسته کودکان ٬ جهاني عاري از خشونت٬ فقر و استثمار است.
جهان کودکان جهاني شايسته همگان خواهد بود.
کار کودک ممنوع!
کارفرصت کودکي را از کودک ميگيرد.
١٦ مهر روز جهاني کودک گرامي باد.
کودکان افغان را از تحصيل محروم نکنيد.
مراسم عبارت از سرود و تاتر و شادي بود.
قطعنامه مراسم شهر ری چنین بود :

"قطعنامه روز جهاني کودک ١٣٨٦
روز جهاني کودک بر همه کودکان جان گرامي باد

اين روز نه تنها روز کودک که روز دوستداران و مدافعان حقوق کودکانست و اگر چه اين جنبش بايد بخود ببالد که روزي از روزهاي سال در جهان به کودکان اختصاص داده شده است و بايد شادمان باشد که هر روز و هر روزه قدرت و توان بيشتري ميگيرد٬ اما واقعيت ها و آمار هاي مربوط به کودکان همچنان کام فعالان مربوط به کودکان را تلخ ميکند. در همين روز از دميدن آفتاب تا فرورفتن آن هزاران کودک جهان بر اثر بيماريهاي قابل پيشگيري و قابل درمان درگذشته اند٬ هزاران کودک همچون کالا خريد و فروش شده اند٬ دهها هزار به ناچار مدرسه را ترک کرده اند و هزاران کودک به کودکان کار و خيابان پيوسته اند. هزاران تن از آنان مورد آزار و شکنجه قرار گرفته اند ٬ هزاران کس از آنها همچنان زير فشار فرهنگهاي عقب مانده از رشد مناسب بازمانده اند و اگر جلوي اين روند گرفته نشود٬ دنيا براي کودکان اين بي دفاع يان و اين انسانها هر روز و هر روزه سخت تر و وحشتناکتر ميشود. بياييد جهاني عاري از خشونت ٬ فقر و استثمار براي کودکان بنا کنيم. ما براي احقاق حقوق کودکان خواستار آن هستيم که :
١- بهداشت و درمان و تحصل کودکان جز حقوق انساني آنها باشد. تحصيل رايگا ن و اجباري جزو حقوق اساسي و اوليه کودکان محسوب شده و به عمل درآيد
٢- کار حرفه اي کودکان ممنوع اعلام شود و استخدام کنندگان کودکان مورد پيگيرد قانوني قرار گيرند.
٣- رويه قضايي رويکردي آموزشي داشته باشد و از صدور احکامي که جنبه تنبيهي و آزار و اذيت دارد و به طريق اولي حکم اعدام و حبس ابد براي کودکان ملغي گردد
٤- کودکان پناهجو افغان مانند ديگر کودکان حق تحصيل دارند. آنها بايد بتوانند به هيچ مانعي در مدارس به تحصيل بپردازند
٥- اعمال خشونت بر کودکان تحت هر عنوان و توسط هر کس حتي پدر و مادر جرم عمومي تلقي شود و فراهنگ خشونت در مناسبات بزرگسالان و کودکان مورد نقد جدي و عملي قرار گيرد

جمعيت تلاش براي جهاني شايسته کودکان
١٦ مهر ٨٦

گزارش دوم از شهر ری
جمعيتي حدود ٨٠٠ نفر جمع شده اند. تلاش شده است که برنامه ها شاد و چذاب باشد. هدف برنامه ها آشنا کردن افکار عمومي با پديده کار کودکان است. شعارها نيز در همين راستا است. برنامه ها در قالب سرود و نمايش و خواندن بخش هاي از پيمان نامه حقوق کودک توسط خود کودکان کار و خيابان است. تاکيدات ما بر لغو کار کودکان٬ آموزش رايگان اجباري براي همه کودکان٬ دنيايي عاري از خشونت و فقر و استثمار است. مراسم تا ساعت ٦ ادامه خواهد داشت. البته اين را بگوييم که ما براي اين مراسم مشکلات زيادي داشتيم. از جمله مشکلات٬ عبارت بودند از مشکلات مالي٬ گرفتن مجوز و غيره. بطوريکه آخرين گزينه ما را موافقت کردند و مکاني که مراسم را داريم مکان مناسبي نيست. مراسم اساسا به کمک مردمي بر پا شده است. با اين حال حدود هشتصد نفر در اينجا جمع شده ايم. ما خواهان چهاني شايسته کودکان هستيم.

گزارش سوم از جشن شهرری
امروز روز جهاني کودک به دعوت جمعيت تلاش براي جهان شايسته کودکان مراسمي در ميدان فرمانداري شهر ري برپا شده است. برنامه اصلي برنامه شاد و آموزنده به مناسبت اين روز است. دو تم اصلي برنامه تحصيل کودکان مهاجر و لغو اعدام کودکان است. ما خواهان لغو اعدام کودکان هستيم . يکي از بندهاي قطعنامه ما امروز لغو اعدام و حبس ابد براي کودکان است. ممنوعيت کار براي کودکان است. و زندگي اي شاد و جهاني شايسته براي کودکان است.

صحبت يک کودک کار و خيابان:
اسم من رامين است. يازده سال دارم. کار ميکنم. همه خودم و هم برادرم. ما وزنه ميگذاريم و آدمها را وزن ميکنيم. هر کسي را که وزن ميکنيم ٥٠ تومان ميگيريم. روزي دو ساعت هم درس ميخوانيم. به کمک دوستان تلاش براي جهان شايسته. اميدواريم وقتي شود که ديگر مجبور نباشيم کار کنيم. زندگي خوبي داشته باشيم . و همه بچه ها زندگي اي شاد داشته باشند.

گزارش چهارم از مراسم شهر ری
مراسم روز جهاني کودک در ميدان فرمانداري شهر ري از سوي جمعيت دفاع از حقوق از کودکان کار و خيابان در ساعت ٤ امروز برگزار شد. اين مراسم تا ساعت ٦ ادامه دارد. الان ساعت ٤ عصر است و هنوز مراسم شروع نشده است. حدود ٣٠٠ نفري به محل آمده اند. از کودکان کار و خيابان و خانواده هايشان و فعالين اين عرصه. اما هنوز جمعيت در حال آمدن به محل است. در محل پلاکاردهايي نصب شده است که مضمون آنها اساسا در رابطه با گراميداشت اين روز ٬ منع کار کودکان٬ آموزش رايگان براي همه کودکان و جهاني شايسه براي کودکان است. در گزارش بعدي گزارش کامل را به اطلاعتان خواهيم رساند.

گزارش پنجم روز کودک در شهر ري
امروز ساعت ٤ عصر به دعوت جمعيت تلاش براي جهان شايسته کودکان در پارک لاله برگزار شده است. اين مراسم تا ساعت ٦ است. امروز در تمام دنيا مراسم روز جهاني کودک را جشن ميگيرند. روز جهاني امسال را روز مبارزه براي جهاني شايسته کودکان و عاري از خشونت اعلام کرده اند و ما نيز براي همين امروز جمع شده ايم و اين روز را گرامي ميداريم. هنوز مراسم شروع نشده است و فعلا جمعيتي نزديک ٣٠٠ نفري جمع شده اند و ميدانيم که جمعيتي در راه است . اميدواري ما اينست که روزي باشد که آموزش٬ بهداشت براي همه کودکان رايگان باشد. و دنيايي عاري از جنگ و خشونت داشته باشيم. ما ميگوييم هيچگونه تبعيضي بر اساس مدهب٬ نژاد٬ قوميت نبايد باشد و همه کودکان بايد برابر باشند. ما ميگوييم بايد کودکان مهاجر نيز حق تحصيل و يک زندگي انساني را داشته باشند. در برنامه امروز ما بخشي را براي کودکان تدارک ديده ايم که سرود و اجراي نمايش است. و بخشي را براي توجه افکار عمومي به اين روز و حقوق کودکان که جهاني است.
ما براي اين روز قطعنامه اي تهيه ديده ايم که حتما بعدا آنرا خواهيد ديد. اما خطوط کلي آن اينست که اولا تبعيض جنسي ٬ قومي و مدهبي نبايد باشد. سايه جنگ بايد روي سر جامعه و کودکان نباشد. شرايط تحصيل و آرامش براي کودکان مهاجر فراهم شود. و کودکان مهاجر مورد حمايت جهاني قرار گيرند. کار کودکان بايد ممنوع شود. کودکان از سن بسيار پايين به کار ميروند و جسم و روحشان آسيب مي بيند. بايد خانواده اين کودکان زير پوشش تامين اجتماعي باشند. زيرا وقتي بيکاري هست. وقتي خانواده در فقر است٬ کودکان آنها ناگزير به بازار کار راهي ميشوند و آسيب هاي جبران ناپذيري مي بينند. اميدواريم که روزي اين ها همه به قوانيني در حمايت از کودکان تبديل شود. در عين حال ما اعلام ميکنيم که اعدام کودکان و اساسا اعدام بايد ممنوع شود.

مراسم روز جهانی کودک در پارک لاله تهران

گزارشي کوتاه از مراسم پارک لاله
امروز به دعوت جمعيت دفاع از حقوق کودکان کار و خيابان جمعيتي حدود ٢٥٠ تا ٣٠٠ نفر نفر در پارک لاله مراسمي به مناسبت روز جهاني کودک برگزار شد. در اين مراسم سخنراني هايي از سوي فعالين حقوق کودک ايراد شد. که در آن به حقوق کودک و ممنوعيت منع فوري کار کودکان اشاره شد. قطعنامه اي به مناسبت اين روز تدارک ديده شده بود که در ميان شرکت کنندگان پخش گرديد.

قطعنامه مراسم جمعيت دفاع از حقوق کودکان کار و خيابان:

جهان بهتري بايد ساخت!
سراسر شادي و بازي براي کودکان عاري از استثمار و خوشبختي براي همگان!

٧ اکتبر (١٦ مهر) روز جهاني کودک فرا رسيده است. روز جشن و شادي براي کودک٬ روزي که دوباره زور٬ پول و بوق و کرناي رسانه هاي رنگارنگ براي رنگ و لعاب زدن بر درو ديوار دنيا پرا از فجايع و ظلم خود ساخته ميکوشند٬ حمايل طرفداران حقوق کودک ميبندند و با يونيسف جام شادي مينوشند. نشان نوع دوستي و رعايت به سينه ميزنند و در خطابه ها و بخشنامه ها و مصوبات رنگارنگ وعده و وعيدهاي پر طمطراق و قشنگ ميدهند. تنها يک روز و اين کافي است؟!!!
با جشن هاي پر زرق و برق خواهان اکرام و خيرات و هدايا ٬ اما تنها براي يک روز و اين کافيست؟!!! همه چيز در اين دنيا تغيير کرده است جز بنياد آن. همه چيز افزدوه با آهنگي چند باره استثمار ٬ فقر٬ ذلت٬ فرودستي٬ مسکنت٬ و جنگ و خوريرزي و بيخانماني ٬ گرسنگي ٬ بيماري٬ مرگ و غيره و غيره براي بيش از ٩٠ درصد ديگر مردمان روزي ماند روزهاي ديگر. همه چيز در اين دنيا تغيير کرده است جز بنياد آن. بنيادي که بر بستر بهره کشي انسان از انسان استوار است. در يکسو ثروت ٬ پول و قدرت ٬ البته اسلحه ٬ کشتار٬ سرکوب و زندان و از سويي ديگر سهم کودک کار و افزايش ٢٦٥ میلیون کودک کار به بيش از ٤٠٠ ميليون در آمار رسمي است.
امروز براي بيش از نيمي از کودکان جهان روزي است مانند روزهاي ديگر٬ خالي از شادي٬ هويت٬ تحصيل٬ تهيدستي٬ آزادي و اميد به آيند ه و براي پدري که از بام تا شام به کارخانه و مزرعه و بندر زير بار رنج کمر خم کرده است٬ شايد فرصتي است براي انديشيدن به کودک رنجور و محروم از دنيايي شايسته کدوکي و براي مادري که خود نيز فرصتي براي کودکي نداشته و تمام خاطراتش در قلمرو رنج کار آشپزخانه و آرزوي آسايش کودکان خويش گذشته و يا درد مهاجرت اجباري کوله بار بسته است٬ غم بار تر از روزي هاي ديگر است. در جهاني ديگر که کودکان آن اين چنين در جنگ و مرک و زندان سر گردانند. تعداد کودکان جهاني که در فقر بسر ميبرند يک ميليون نفر يعني يک نفر از دو کود٬ تعداد کودکان جهان که بدون مسکن مناسب هستند ٦٤٠ ميليون تقريبا يک نفر از هر سه کودک ٬ تعداد کودکان جهان که از خدمات بهداشتي محرومند ٢٧٠ ميليون نفر يعني ١ نفر از ٧ کودک٬ تعداد کودکان جهان که بدليل دسترسي به آب سالم مي ميرند يک ميليون و ٤٠٠ هزار نفر يعني ١ نفر از هر تقريبا ١٠٠٠ کودک است و اين حکم بشر آزاديخواه انساندوست و سازش ناپدير است که بشريت در همه عرصه ها عليه مسايل رو به ازدياد عليه استثمار٬ بردگي ٬ تبعيض ٬ جنگ سلطه بي حقوقي و غيره پا به ميدان گذاشته و با وجود ضربه هايي که متحمل ميگيردد در ايجاد تشکل و صفوف اعتراضي خود برخاسته و برخواسته هايش پا ميفشارد. جهان بهتري بايد ساخت سراسر شادي و بازي براي کودکان عاري از استثمار و خوشبختي براي همگان .

تامين اجتماعي کودک و پرداخت بيمه بيکاري بدون قيد و شرط به خانواده او يک شرط عملي مهم براي لغو کار کودک است.
بر اساس آخرين آمار آي ال او (سازمان جهاني کار) تعداد کودکان کار از مرز ٤٠٠ ميليون گذشت.
جمعيت دفاع از کودکان کار و خيابان
آمفي تاتر روباز پارک لاله
١٦ مهر ٨٦

مراسم روز جهاني كودك در پيرانشهر

سال 1386
امروز16مهرماه86مراسم روز جهاني كودك از ساعت 9صبح شروع شد وكودكان مهدكودكهاي افق –آذين وكيميا وكانون پرورش فكري كودكان توسط ميني بوسهايي به ميدان استقلال هدايت شدند همه كودكان لباسهاي رنگي به تن كرده بودند وسروصورت آنان با اشكال زيبايي مثل زنبور ومورچه وگربه وموش و... نقاشي شده بود وشكلهاي صورتشان بر اشتياق وشور وشوق آنها افزوده بود. بالغ بر دويست نفر درميدان استقلال همراه با كودكان جمع شده بودند تا اين روز را هرچه باشكوهتر جشن بگيرند. پلاكاردهائي را كه كودكان همراه داشتند بدين مضمون بود: "رسيدگي به وضعيت كودكان خياباني فوري فوري ، صلح آري –جنگ نه، كودكان مقدمند و...) در جلوي صف راهپيمايي پارچه اي را كه روي آن *كودكان مقدمند* نوشته شده بود به زيبايي هرچه بيشتر اين مراسم افزوده بود. پلاكاردهاي زيادي هم با اين عنوان وعنوانهاي مختلف در دست كودكان بود. راهپيمايي از ميدان استقلال شروع شد وبه ميدان آزادي شرقي تا پارك خيام (محل اجراي مراسم)ادامه داشت درطول مسير راهپيمائي كودكان مرتب شعارها يي را تكرار مي كردند كه آن هم بدين مضمون بود "آهاي آهاي خبرهاست روز جهاني ماست، ما كودكان خوشحاليم به روز خود مي باليم اين شعارها كه به كرات تكرارميشد براي همه شرکت کنندگان هيجان انگيز بود. كودكان مرتب اين شعاررا تكرار ميكردند "يك شكوفه ،هديه به دوستان ما"،"صلح چقدرقشنگه زندگي رنگارنگه"،"بچه ها دوست ندارن جايي باشن كه جنگه، تو دنياي بچه ها تفنگها بي فشنگه"
بعد از رسيدن به محل اجراي مراسم، برنامه هاي زيبا ومتنوعي توسط خود كودكان اجرا شد .فضا كاملاً كودكانه وعاري از هر نوع دخالت بزرگان بود. مراسم عبارت بوداز: بازي شاد كودكان واجراي سرود وشعر وقرائت قطعنامه اي كه زيبائي مراسم را دوچندان كردبه شورو شوق حاضرين افزوده بود . متن قطعنامه در ذيل نوشته شده است. سپس برنامه با نقاشي وكاردستي كودكان وجشن بادبادكها وصندوق آرزوها ادامه يافت. برنامه با پذيرايي از كودكان وموسيقيهاي كودكانه همراه بود .

قطعنامه روز جهاني كودك پيرانشهر

جهان بنا گوشمان، جهاني كه ما درآن مي زييم، جهاني آكنده از نامهرباني وبرسميت نشناختن حقوق انساني واجتماعي انسان است .جهاني وارونه كه درآن هيچ چيز سرجاي خود نيست وحقوق اساسي بشر ومنزلت وارزش انسان درپيوند با معيارهاي امروز جامعه بشري نيست. آري شالوده اين جهان كه ميبايست بنيانش برآزادي وعدالت وصلح جهاني وبه رسميت شناختن منزلت ذاتي وحقوق مساوي وغيرقابل انكارهمه اعضاي بشري باشد، بشدت لرزان است و قطعاً دراين بين بيشترين عارضه متوجه آسيب پذيرترين قشر جامعه يعني كودك مي گردد. كودكي كه امروز نه خانواده ،نه جامعه آن رسالت تاريخي خود را براي پرورش اصولي علمي وانساني وي به انجام نرسانيده ودر بيشترجوامع بشري از بي حقوقي كامل وعذاب جسمي ورواني بشدت دررنج است. امن ترين پناهگاهها براي او تبديل به ميدان هجوم وتعرض به جسم وجان وشخصيت ومنزلت اجتماعي وانساني وي گرديده است. كودكي كه حتي قادر به اعلام موجوديت وقدعلم كردن دربرابرهمه اين ناملايمات نيست. ما آمده ايم جهت احقاق حقوق ذاتي وانساني اين سرمايه هاي جامعه بشري دربرابر همه اين تعارضات ونامهربانيها سينه سپركنيم. وبه موج توفاني جنبش دفاع از حقوق اين قشرآسيب پذيرجامعه بپيونديم. باشد كه جهاني كودكانه وانساني براي کودکانمان داشته باشيم. هيئت اجرائي گراميداشت روز جهاني كودك مواردذيل را درجهت برسميت شناختن حقوق كودك وبرداشتن گامي عملي واساسي براي آن خطاب به همه آحاد جامعه بشري خصوصاً خانوادها، دولت ونهادهاي علاقمند ومرتبط با مسايل كودكان عنوان ميدارد:

1-حقوق كودك جهانشمول است وبرهرملاحظه ومنفعت ملي ،نژادي ،اقتصادي سياسي وايدئولوژيك ارجح است .
2-كودكان بايد از همه حقوق ومزاياي اجتماعي برخوردارباشند كه درجامعه برسميت شناخته شده ويا موجوداست.
3-آزادي كودكان درابراز عقيده واحساسات و ارزشگذاري به عقايد وافكارآنان
4-رعايت حقوق هر كودك براي معاشرت و زندگي اجتماعي وممنوعيت هرنوع جدا سازي ومحروم كردن كودكان از محيط اجتماعي ومعاشرت با ديگر كودكان
5-ممنوعيت كارحرفه اي براي كودكان زير16سال وپيگيري قاطع وسريع كودكان كار وكودكان خياباني وپيشگيري از تراژديها وفجايع جبران ناپذير
6-ممنوعيت هرنوع آزارجسمي وروحي كودكان درخانواده ،مدارس وموسسات آموزشي ودرسطح جامعه به طوركل
7-ممنوعيت هرنوع برخورد تحقيرآميز، مردسالارانه و پدرسالارانه با كودكان دختردرخانواده ونهادها ومؤسسات اجتماعي
8-تأمين يك زندگي شايسته انساني براي كودكان داراي نقص بدني ويا عقلي وفراهم كردن امكانات وتسهيلات لازم براي شركت فعال آنان درزندگي اجتماعي جدا از وضعيت خانوادگي شان
9-مبارزه با اعتياد كودكان، حمايت كودكان درترك اعتياد ومقابله قاطع با عاملين توليد قاچاق وفروش مواد مخدردربين كودكان
10-داشتن تفريح، بازي، آسايش واستراحت وبرخورداري از امكانات مناسب جهت انجام فعاليت هاي فرهنگي ،هنري وورزشي حق مسلم هركودك مي باشد.
11-تأمين بهداشت وسلامتي كودك دربالاترين سطح ممكن وارائه خدمات بهداشتي ودرماني رايگان
12-تأمين مسكن مناسب براي همه وبالاخص براي خانواده هايي كه كودك دارند.
13تأمين آموزش وپرورش رايگان براي همه كودكان واجباري نمودن تحصيل تا مقطع ديپلم
14-برخورداري از تغذيه مناسب، مكفي ومقوي ودراختيارقراردادن غذاي مجاني درمدارس ومهدكودكها
15-تأمين رفاه وسعادت هركودك مستقل از وضعيت خانوادگي ،با جامعه است ودولت موظف است استاندارد واحدي از رفاه وامكانات رشد مادي ومعنوي كودكان ونوجوانان رادربالاترين سطح ممكن تضمين كند
16-جنبش دفاع ازحقوق كودك هرگونه جنگ افروزي وعمليات نظامي را نه تنها درمنطقه بلكه دركل جامعه بشري مخل امنيت وآسايش عمومي خصوصاً كودكان دانسته ودرمقابل آن قدعلم كرده واعلام موجوديت مي كند.
به اميد تحقق آرمانهاي زيباي انساني
مدافعين حقوق کودک در شهر پيرانشهر
-------------------------------------------------------------------------------------------------
بازتکثير: کميته کردستان حزب کمونيست کارگري ايران
16 مهر 1386- 8 اکتبر 2007

Friday, October 5, 2007

***گرامی باد 16 مهر روز جهانی کودک***

روز جهانی کودک مناسبتی است که هر ساله برای بزرگداشت حقوق کودک در سراسر دنیا جشن گرفته می شود، امسال در شرایطی به استقبال این روز می رویم که در دنیای بظاهر مدرن و پیشرفته امروز فقر و گرسنگی، استثمار، نابرابری و تبعیض، سوء استفاده های جنسی، مجازات اعدام و شلاق، جنگ و کشتار و توهین و تحقیر همچنان زندگی انسانها را دربر گرفته است، در این میان کودکان در قلب این اوضاع نابسامان قرار دارند و بیشترین سهم را از این دستاورد نظام سرمایه داری دارا می باشند، کودکان بی پناه قربانی بمب ها و موشکهای شاخته دست بشریت از خود بیگانه امروز می باشند، فقر محرویمتهای بهداشتی و آموزشی، کار طاقت فرسا و بسیاری بی حقوقی های دیگر باعث شده است که کودکان از ابتدایی ترین حقوق انسانی خود که همانا زنده بودن است محروم باشند، مرگ دها کودک در دقیقه، بی پناهی و آوارگی، تکدی گری و...، شاهدی است بر این مدعا و عمق این فاجعه انسانی را نشان می دهد.

کودکان به دنیایی عاری از این رنجها و مشقتها نیاز دارند، آرامش و رفاه خواست بر حق کودکان می باشد تا بتوانند با رشد سالم جسمی و روانی خود جامعه ای سالم و پویا را به ارمغان بیاورند.

بیایید برای ساختن چنین دنیای شاد و آرام برای کودکانمان تلاش کنیم و با برگزاری هر چه باشکوه تر روز جهانی کودک، قدمهای نو و سازنده ای را در راه رساندن وضعیت زندگی کودکان به افقهای روشن و خواستهای انسانی برحقشان برداریم و بتوانیم با افتخار این روز را جشن بگیریم.

روز جمعه 13 مهر 1386، ساعت 4 بعد از ظهر
پارک کودک سنندج – جشن بزرگ کارناوال قطار شادی

روز دوشنبه 16 مهر 1386، ساعت 4 بعد از ظهر
موزه خانه کرد سنندج – جشن بزرگ بادکنکها


با ما همراه شوید:
موسسه هوراز، موسسه ماهور، خانه کودک
کانون دنیای شاد برای کودکان

Wednesday, October 3, 2007

روز جهانی کودک و روز جهانی علیه اعدام

شادی آبان - اصفهان
با آغاز سال تحصیلی و درادامه ی طرح مبارزه بد حجابی در بسیاری ازمدارس دخترانه به دختران به خاطر پوشیدن جورابهای ساق کوتاه و یا مانتوهای کوتاه و چسبان ایراد می گیرند .
همینطور تغییرات فاحشی را در کتابهایی که برای کودکان در دوره ی آمادگی و مهد کودک تهیه شده است شاهد هستیم. آموزش قرآن و علوم قرآنی بسیار بیشتر شده است و جمهوری اسلامی سعی می کند تا جایی که توان دارد ارتجاع و عقب ماندگی اسلام را در ذهن کودکان و مردم نهادینه کند . این کاری است که در طول 28 سال با زور و ارعاب انجام داده اند و باز هم در رسانه هایشان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش اعلام میکنند که فرهنگ قرآن خوانی و ... در بین جوانان و دانشجویان به شدت کم شده است . این جنگی است که جمهوری اسلامی 28 سال با مردم آزادیخواه ایران داشته است و هنوز موفق نشده است.
با فشار و قانون و پلیس و سپاه و ارتش و انواع نیروهای سرکوبگرش همچنان تلاش می کند تا ذره ای روسری ها را بر سر زنان نگاه دارد .
جمهوری اسلامی امروز در جامعه ی جهانی به عنوان حکومتی سرکوبگر و ضد انسانی شناخته شده است . مردم آزادیخواه در سراسر جهان از ماهیت این رژیم آگاهی دارند و روزهای بسیاری را در نشان دادن همبستگی شان با مردم ایران به اعتراض و تظاهرات دست زده اند . در کنار این اعتراضات دولتهایی وجود دارند که جدای از مخالفت ظاهری شان با رژیم اسلامی از فرستادن دعوت نامه به سران این رژیم جنایتکار ابایی ندارند . نمونه ی آخر این قبیل دعوت ها حضور احمدی نژاد در دانشگاه کلمبیا بود . جالب است امریکایی که خود را بااصطلاح حامی کارگران زندانی در ایران معرفی می کند تیرخلاص زن جمهوری اسلامی را به دانشگاه و برای سخنرانی دعوت می کند . این قبیل دعوت نامه ها برای سران اسلامی کم نبوده و نیست .
در چند ماهه ی اخیر با شدت یافتن سرکوب ها در ایران و اقدامات جهانی کارگران و زندانیان سیاسی محکوم به اعدام و کمپین های حزب کمونیست کارگری مشخصا 9 اوت و 7سپتامبر، انسانهای بسیاری درسراسرجهان از آدمکشی های ج.ا مطلع شده اند . به روز جهانی کودک و روز جهانی علیه اعدام نزدیک می شویم . انتظار میرود که در تمام دنیا علاوه بر اعتراض به اعدام ها در سطح جهانی نگاه ویژه ای به ایران و حکومت اسلامی وجود داشته باشد . بایداز نهاد های بین المللی خواست که دولت ایران را به دلیل 28 سال جنایت علیه مردم در ایران و جهان مجرم معرفی کند . جنایت علیه کودکان ، زنان ، دانشجویان ، کارگران و معلمان و بشریت، علیه تبعیض و نابرابری و علیه اعدام و شکنجه، کارنامه ی این حکومت که تماما به خون آغشته است .
در داخل ایران نیز با شروع سال تحصیلی باید معلمان به همراه دانش آموزان و خانواده هایشان دراین روزها به اعتراض علیه حجاب و اعدام کودکان بپردازند و چهره ی کریه رژیم اسلامی را به تمام جهان نشان دهند . کارگران و دانشجویان باید با اعلام اسامی زندانیان سیاسی و محکومین به اعدام خواستاراعتراض همگان به این احکام در ایران گردند . همانطور که قبلا هم گفته ایم باید در 10 اکتبر کلاس های درس را تعطیل کرد و به رژیم اعدام اعتراض کرد. تمام نگاه ها امروزبه ایران واعتراضات در ایران است . پیروزی مردم ایران بر رژیم اسلامی گام مهمی در پیشروی بشریت امروز است.

Wednesday, August 15, 2007

ازدواج کودکان

شادی آبان - اصفهان
ازدواج کودکان پدیده ایست که امروز در کشورهای بسیاری اتفاق می افتد . در جوامعی سنتی ، بسته و البته با حکومتهایی ارتجاعی ، مردسالارانه و مذهبی . کشورهای آفریقایی ، ایران و افغانستان و ... از این دست هستند که آمار ازدواج کودکان در آنها بالاست
اغلب این کودکان در سنین 10 -19 سال با خواست خود یا به اجبار تن به ازدواج می دهند
در ایران در سال 75 ، 27 در صد از کل جمعیت در سن 10 تا 19 سال بوده اند که از این بین بیشتر از 5 در صد حداقل یکبار ازدواج کرده اند . قربانیان اصلی این ازدواج ها اغلب دختران هستند که در سنین پایین مجبور به ازدواج می شوند
این کودکان پس از ازدواج باید مسئولیتهایی همچون خانه داری و تربیت فرزندان و تأمین معاش خانواده را به عهده گیرند و در سنین پایین به بازار کار کشیده می شوند
خانواده های این کودکان تحت تأثیر فرهنگ پایین و حاکم بر جامعه فرزندشان را در کودکی به ازدواج وادار می کنند ، به این دلیل که نمی خواهند آنها رابطه ای خارج از ازدواج برقرار کنند و یا به اصطلاح دوست پسر یا دختری انتخاب کنند و رابطه ی جنسی خارج از ازدواج داشته باشند . در بسیاری از کشورهای آفریقایی اندام کودکان را می سوزانند و ختنه می کنند تا به اصطلاح زیبایی و جذابیت را از بین ببرند . تعداد زیادی از این کودکان در زیر تیغ های جراحی جانشان را از دست می دهند . در کمتر از 1 ماه گذشته 2 کودک در اثر ختنه جانشان را از دست دادند
در ایران و تحت حکومتی مذهبی با فرهنگ و قوانین اسلامی که خود تهدید بزرگی برای زندگی کودکان است ، آینده ای از پیش تعیین شده را به کودکان تحمیل میکنند . طبق احکام اسلام ازدواج با کودک 9 ساله مجاز است ، کودک جزء مایملک والدین است و آنها مجاز به گرفتن هر گونه تصمیمی در رابطه با زندگی فرزندشان هستند
در اغلب این کشورها آموزش جنسی به کودکان به هیچ وجه وجود ندارد و حتی قرار دادن آن در سیستم آموزشی عامل اشاعه ی فحشا معرفی میشود . عدم شناخت و آشنایی با مسائل جنسی منجر به ضربات جسمی و روحی جبران ناپذیری به کودکان می شود
رفتار با کودک در هر جامعه ای نمایانگر آزادی و برابری و انسانی بودن آن جامعه است
برای مقابله با پدیده ی ازدواج کودکان ابتدایی ترین و مهمترین کار به رسمیت شناختن کودکان به عنوان انسانهایی با حقوق کامل انسانی در جامعه است . کودکان املاک پدر و مادر و دولت نیستند . وظیفه ی جامعه تأمین زندگی شاد و مرفه برای کودکان به دور از هر گونه تبعیض جنسی ، آموزش مذهب و خرافه و تعرض به جسم شان است. باید از نظر حقوقی و فرهنگی به مبارزه با گسترش خرافات و مذهب و رسوم ارتجاعی در جامعه پرداخت . آموزش جنسی باید در مدارس اجباری باشد و وسایل پیشگیری از بارداری در اختیارشان گذاشته شود . حق هر کودکی است که بزرگ بشود و برای زندگی و ازدواج اش تصمیم بگیرد . دخالت و تصمیم گیری برای زندگی کودکان باید منع شود و ارتکاب به آن جرم شناخته شود

Saturday, May 19, 2007

طرح آموزش خداشناسی برای کودکان پیش دبستانی

کامران روشن - اصفهان
به تازگی در چند آموزشگاه مقطع پیش دبستانی، برای کودکان زیر هفت سال، درسی را به نام خداشناسی اضافه کرده اند و کودکان را ملزم میکنند که در این کلاسها حضور یابند و بدینگونه از ابتدا، نفرت و انزجار آنها را از درس و مدرسه بر میانگیزند
بچه ها در این سن احتیاج به نشاط و بازی دارند و بهتر است که آموزشهای پیش درسی هم از طریق بازی کردن و بوسیله ی تفریح و سرگرمیهای نشاط انگیز به آنها آموخته شود. حضور در این کلاسها با صلواتهای پیاپی و آموزشهای خشک و خشن دینی بوسیله ی ترویج گران و مبلغین بد هیبت مذهبی، باعث آزردگی روان کودکان میگردد
مدتیست که در برنامه های تلویریونی مخصوص کودکان نیز، این مسائل رخنه کرده و دیگر از کارتونهای جذاب و سرگرم کننده و آموزنده خبری نیست. یک مجری مسخره میاورند که مرتب بچه ها را به صلوات فرستادن و دعا کردن وا میدارد. کودکان را از خشم الهی میترسانند و آخوندها هم که فامیلهای خدا هستند پس به آنها نیز باید احترام گذاشت و ترس از آنها نیز واجب است و از این چرندیات که دیگر همه با آنها آشنا هستند
همه ی ما که خاطرات زمان تحصیلمان ( از ابتدای دهه ی شصت به بعد ) را به یاد داریم؛ مسخره ترین، بی معنی ترین و خسته کننده ترین کلاسها، کلاس دینی، قرآن و بینش اسلامی بوده و هست. اجبار در یادگیری مسائل پوچ و موهوم به همراه بدترین متدهای آموزشی ( یعنی در واقع اصلا هیچ متدی برای این چرندیات وجود ندارد
عواملی که باعث حضور دانش آموزان در سر این کلاسها میشود؛ ترس برای نمره یا هراس از آموزشگر دینی و یا ترسهای مازوخیستی مذهبی هستند ( از کلمات مبلغ و آموزشگر به جای کلمه ی معلم استفاده میکنم زیرا درست نیست که نام اینها را معلم بگذاریم و این توهینی است به جایگاه اجتماعی معلم
آموزشگران دینی و قرآن نیز، به خاطر اعتقاداتشان، موجوداتی بدشکل و قیافه ( پوشش مذهبی و سنتی، ریش و پشم، تسبیح به دست، بدون آرایش و اصلاح و . . . ) و با اخلاقهای خشک، خشن و بدون انعطاف میباشند. من که تا به حال یک آموزشگر مذهبی با لباس شیک و بوی خوش و ظاهری جذاب ندیده ام. شاید بیهوده دارم میگویم و اینها را همه میدانند ولی جذابیت برای کودکان خیلی مهم است. یک آموزشگر دینی نمیتواند مانند یک انسان با فهم و شعور رفتار کند زیرا اگر اینچنین بود که مبلغ مذهبی نمیشد. فکر نمیکنم لازم باشد که چندین صفحه فلسفه ببافم تا حرفم را ثابت کنم من آن بچه های شش ساله را که از آموزشگر دینیشان میترسند و این نوع کلاسهایشان را نیز دوست ندارند؛ دیده ام. یاد یک خاطره افتادم؛ من هر سال در پایان سال تحصیلی کتابهای درسیم را پاره میکردم ولی نوبت پاره کردن کتابهای دینی و قرآن که میرسید لذت و حس جسارت عجیبی به من دست میداد انگار تمام نفرتم از آن کلاسهای بیهوده را میتوانستم سر این کتابها خالی کنم و انتقامم را بگیرم

نشریه کودکان مقدمند

......................................

بیانیه حقوق کودک

طرح پيشنهادى بيانيه حقوق کودک ( جليل بهروزى و هما ارجمند ) ٢٥ ژاونيه ٢٠٠٥
بيانيه حقوق کودک
مبانى، از نظر اين بيانيه
٭ رفتار هر جامعه با کودکان محک ارزيابى درجه انسانى بودن و آزاد بودن آن جامعه است
٭ منفعت کودکان بر هر ملاحظه و منفعت ملى، قومى، مذهبى، نژادى، اقتصادى، فرهنگى و ايدئولوژيک مقدم است
٭ حيات پايه اى ترين حق هر کودک است. از اين رو جسم و روح کودکان بايد از هر نوع تعرضى مصون باشد
٭ کودک ملک شخصى کسى نيست. پدر، مادر و دولت صاحبان کودک نيستند
٭ کودک کسى است که هنوز سن ١٨ سال را تمام نکرده است

١. تامين يک زندگى شاد، ايمن و خلاق براى کودکان

تضمين رفاه و سعادت هر کودک، مستقل از وضعيت خانوادگى، با جامعه است. دولت موظف است استاندارد واحدى از رفاه و امکانات رشد مادى و معنوى کودکان و نوجوانان را، در بالاترين سطح ممکن، تضمين کند. همچنين مفاد زير بايد به شکل قانون تثبيت شود
١. بهداشت و سلامتى کودک در بالاترين سطح ممکن بايد تامين و تضمين شود. خدمات بهداشتى و درمانى بايد رايگان گردد
٢. آموزش و پروش رايگان براى همه کودکان تامين گردد. رفتن به مدرسه تا ديپلم اجبارى است. ( کودکان از سننن پائين بايستى در يکى از عرصه هاى زير نقاشى، موسقى، مجسمه سازى، ،هنر فلز سازى، تئاتر و سينما و ورزش آموزش ببيبد
٣. تامين مسکن مناسب با بالاترين استاندار براى همه و بل اخص تضمين آن براى خانواده هايى که کودک دارند
٤. نظارت مستقيم دولت در امر تغذيه کودکان. همه کودکان بايد از تغذيه مناسب، مکفى و مقوى برخوردار باشند. در مدارس و مهد کودکها غذاى مجانى بايد در اختيار کودکان قرار گيرد
٥. دولت بايد کليه کودکان فاقد خانواده و امکانات خانوادگى را تحت تکفل خويش گرفته و با فراهم کردن امکانات زندگى و تربيتى آنها در نهادهاى با استاندارد بالاى بهداشتى، ايمنى و تفريحى مانع تباهى جسمى، روحى و شخصيتى کودکان گردد
٦. کودکان مستقل از شرايط خانوادگى شان، جهت برخوردارى از يک محيظ اجتماعى شاد، خلاق و فعال بايد بتوانند به مهد کودکهاى مجهز و مدرن دسترسى داشته باشند
٧. مراقبتهاى ويژه زنان باردار و نوزادان از نظر تغذيه و بهداشت بدون در نظر گرفتن شرايط خانوادگى صورت گيرد. ١٦ هفته مرخصى دوران باردارى و زايمان، يکسال مرخصى براى نگهدارى نوزاد، سپردن کارهاى سبک به زنان باردار و تضمين شغلى چه در هنگام باردارى و چه پس از بازگشت به کار
٨. در اختيار گذاشتن مشاورين متخصص کودک و فراهم کردن تسهيلات لازم براى خانواده ها و بطور مشخص زنان، جهت نگهدارى اصولى نوزادان، بهداشت و تغذيه آنان
٩. حمايت مادى و معنوى از خانوادهاى با يک سرپرست و بويژه مادرانى که جدا شده اند و يا اصولا بدون ازدواج صاحب فرزند شده اند در قبال فشارهاى مادى، محدويتهاى اجتماعى و اخلاقيات ارتجاعى
١٠. تامين يک زندگى شايسته انسانى براى کودکان دارى نقص بدنى و يا عقلى. فراهم کردن امکانات و تسهيلات لازم براى شرکت فعال آنان در زندگى اجتماعى جدا از وضعيت خانوادگى شان. تامين نيازهاى ويژه پزشکى، درمانى، تغذيه و آموزشى آنان
١١. حمايتهاى ويژه مادى و معنوى از نوجوانانى که به هر دليلى نميتوانند با خانواده هاى خود زندگى کنند و خانواده را ترک کرده اند
١٢. کمک به امر مبارزه با اعتياد کودکان، حمايت کودکان در ترک اعتياد و مقابله قاطع با عاملين توليد، قاچاق و فروش مواد مخدر در بين کودکان
١٣. دولت موظف است تمام کودکانى که چه به همراه خانواده و چه بدون آنها، خواهان پناهندگى شده اند را تحت حمايت کامل خود قرار دهد. کودکان پناهنده بايد از بدو تقاضاى پناهندگى از همه حقوق و مزاياى اجتماعى برخوردار باشند که در جامعه برسميت شناخته شده و يا موجود است
١٤. دولت موظف است جهت جلوگيرى از مرگ و مير کودکان به سازماندهى پروژه هاى گسترده بهداشتى، درمانى، تامين تغذيه مکفى، بهزيستى محيط بپردازد

٢. حمايت کودکان در مقابل آزارهاى جسمى و روحى خانواده و جامعه
برای تضمين آن که بتوان بطور موثر و پيگير مانع آزارهاى جسمى و روانى کودکان گشت نه تنها مفاد زير بايد بصورت قانون درآيند، بلکه دولت، سيستم قضايى و نهادى مربوط به کودکان در اجرا آنها بطور همجانبه دخيل گردند و هر گونه سرپيچى و يا عدم تبعيت از اين قوانين جرم محسوب شده و مورد پيگرد قرار گيرد
١. ممنوعيت کار حرفه اى براى کودکان زير ١٦ سال، ممنوعيت هر نوع انقياد، بردگى و بيگارى کشيدن از کودکان
٢. اعمال مجازاتهاى سنگين بخاطر سرقت و خريد و فروش کودکان
٣. مقابله قاطع قانونى با سو استفاده جنسى از کودکان. هر نوع سو استفاده جنسى از کودکان چون به تن فروشى کشاندن آنان، استفاده در زمينه هاى پورنوگرافيک و نمايشهاى سکسى، جرم سنگين جنايى محسوب ميشود
٤. ممنوعيت حبس و زندانى کردن کودکان، ممنوعيت شکنجه و اقرار گرفتن از کودکان
٥. لغو مجازات اعدام بطور کلى و اعدام کودکان بطور اخص
٦. سهل انگارى در برآورده کردن نيازهاى اساسى کودک چه از طرف خانواده و چه از طرف موسسات مربوط به کودکان و دولت که منجر به آسيب ديدن کودک گردد بايد پيگيرى قانونى شده و عاملين آن مورد تعقيب و مجازات قرار گيرند
٧. ممنوعيت هر گونه آزمايش پزشکى، دارويى و يا عمل جراحى بروى کودکان جز در مواردى که مستقيما به مسئله سلامتى کودک مربوط است
٨. ممنوعيت هر نوع تعرض به جسم کودک، از جمله به بهانه مذهب، سنت و رسوم. ممنوعيت ختنه پسر و دختر
٩. تنبيه بدنى، اعمال فشار روانى و ارعاب کودکان جرم بوده و قابل پيگيرى قانونى است
١٠. ممنوعيت هر نوع آزار کودکان در خانواده، مدارس و موسسات آموزشى و در سطح جامعه بطور کلى. ممنوعيت تفتيش عقايد کودکان
١١. ممنوعيت جابجايى جغرافياى کودکان بدون توجه به منفعت مستقيم و مستقل آنان و ممنوعيت اخراج کودکان از کشور
١٢ . ممنوعيت به خدمت گرفتن افراد زير ١٨ سال در ارتش و يا اعزام به جنگ
١٣ . ممنوعيت گرفتن اسير جنگى از شهروندان غير نظامى و بطور مشخص کودکان

٣.مقابله با هرگونه آزار و تبعيض عليه کودکان دختر
١. ممنوعيت تحميل کار خانگى و يا وظايف ويژه خانه دارى به کودکان دختر در خانواده
٢. ممنوعيت حجاب براى دختران زير ١٦ سال و هر گونه محدويت ايجاد کردن براى کودکان دختر جهت شرکت در فعاليتهاى ورزشى، هنرى و تفريحى که کودکان پسر از آن برخوردارند
٣. اعمال مجازات سنگين براى هر نوع آزار، ارعاب، سلب آزادى، تحقير و خشونت عليه زنان و دختران در خانواده
٤. ممنوعيت هر نوع برخورد تحقير آميز، مردسالارانه، پدر سالانه و نابرابر با دختران در نهادها و موسسات اجتماعى
٥. ممنوعيت هر نوع دخالت از جانب فاميل و يا هر نهادى در زندگى خصوصى، روابط شخصى و عاطفى و جنسى دختران بالاى شانزده سال. ممنوعيت تجسس و دخالت در وجود و عدم وجود پرده بکارت دختران، جز در مواردى که مستقيما به بهداشت و سلامت دختران مربوط است
٦. حذف کليه اشارات تبعيض آميز و تحقير آميز نسبت به زنان و دختران از کتب، منابع درسى و متقابلا گنجاندن مواد درسى لازم براى تفهيم برابرى زن و مرد و نقد اشکال مختلف ستمکشى زن در جامعه

٤. مقابله با دخالت مذهب در زندگى کودکان
١. ممنوعيت دست اندازى مادى و معنوى مذاهب، نهادهاى مذهبى و سکتهاى مذهبى به کودکان
٢. ممنوعيت جلب افراد زير ١٦ سال به فرقه هاى مذهبى و مراسم و اماکن مذهبى
٣. مبارزه فرهنگى و حقوقى با کليه خرافات، سنتها و عادتهايى که براى سلامتى کودکان زيان بخش هستند
٤. ممنوعيت و لغو کليه قوانين مذهبى که مانع برخوردارى کودکان از يک زندگى خلاق و شاد و شرکت در فعاليتهاى اجتماعى و تفريحات مخصوص کودکان ميگردد
٥. جدايى کامل مذهب از آموزش و پرورش
٦. مدارس و موسسات آموزشى در همه سطوح بايد مختلط باشد
٧. ممنوعيت ايجاد مدارس مذهبى براى کودکان. ممنوعيت تدريس دروس مذهبى و يا تبيين مذهبى موضوعات در مدارس و موسسات آموزشى. آموزش جنسى، ايمنى و بهداشت مربوط به آن بعنوان مواد درسى در مدارس
٨. لغو کليه قوانين و مقرارتى که ناقض اصل آموزش و پروش غير مذهبى هستند. ممنوعيت حمل و يا پوشيدن سمبلهايى مذهبى در مدارس
٩. حذف کليه تعطيلات مذهبى از تقويم رسمى جامعه و تقويم مدارس

٥. حقوق مدنى و اجتماعى کودک
جهت مقابله با هر گونه تبعيض و بى حقوقى نسبت به کودکان در جامعه، حقوق زير بايد به رسميت شناخته شود
١. برابرى کامل حقوقى کودکان جدا از جنسيت، رنگ پوست، نژاد و تعلق ملى، مذهبى و موقعيت اجتماعى خانواده
٢. برابرى کامل حقوقى کودکان، اعم از اينکه داخل يا خارج از ازدواج بدنيا آمده باشند
٣. برابرى کامل حقوقى کودکان اعم از اين که در خانواده بيولوژيکى زندگى ميکنند يا غير بيولوژيکى و يا تحت سرپرستى موسسات و نهادهاى نگهدارى از کودکان قرار دارند
٤. حق هر کودک در جستجو و اطلاع از حقيقت در مورد کليه جوانب زندگى برسميت شناخته شود
٥. آزادى کودکان در ابراز عقيده و احساسات و ارزش گذارى به عقايد و افکار آنان
٦. داشتن تفريح، بازى، آسايش و استراحت و برخورداى از امکانات مناسب جهت انجام فعاليتهاى فرهنگى، هنرى و ورزشى حق مسلم کودک ميباشد
٧. رعايت حق هر کودک براى معاشرت و زندگى اجتماعى، ممنوعيت هر نوع جداسازى و محروم سازى کودکان از محيط اجتماعى و معاشرت با ديگر کودکان
٨. سن قانونى بلوغ جنسى براى دختر و پسر ١٦ سال است. ممنوعيت و جرم بودن رابطه جنسى افراد بزرگسال، بالاى سن بلوغ، با افراد زير سن قانونى، ولو با رضايت آنها
٩. حق هر زوج بالاى ١٦ سال به زندگى مشترک به ميل و انتخاب خود. ممنوعيت هر نوع اجبار و اعمال فشار از جانب هر فرد و مرجعى بر افراد در امر انتخاب همسر، زندگى مشترک (ازداوج) و جدايى (طلاق
١٠. آزادى بى قيد و شرط هر فرد بالاى شانزده سال اعم از دختر و پسر در انتخاب محل زندگى، تحصيل و نوع شغل، آزادى سفر و نقل و مکان
١١. لغو امتيازات مرد بعنوان "سرپرست خانواده" و برقراى حقوق و وظايف برابر براى زن و مرد در رابطه با
٭ سرپرستى و تربيت فرزندان ( حتى پس از جدايى و طلاق
٭ اعمال کنترل دارايى ها و امور مالى خانواده، وراثت
٭ انتخاب محل زندگى و سکونت
٭ کارخانگى و اشتغال حرفه اى
٭ طلاق، تقسيم و تملک اموال خانواده پس از جدايى
٭ انتخاب نام خانوادگى براى کودک، در صورت عدم توافق، نام خانوادگى مادر بر کودک خواهد بود
١٢. رسيدگى به خلافهاى جنايى کودکان در دادگاههاى ويژه کودکان (تا سن ١٨ سالگى) با حضور وکيل و مددکار اجتماعى کودک. کودکان مجرم نيستند حتى اگر قانون را زير پا گذاشته باشند. ( دادگاه مرجع رسيدگى به خلافهاى قانونى کودکان با ناتوانيهاى ذهنى و يا بيماريهاى روانى نيست
١٣. مصونيت زندگى خصوصى کودک، مکاتبات، مراسلات و مکالمات کودک
١٤. حق راى همگانى و برابر کليه افراد بالاى ١٦ سال. اين حق شامل انتخاب کردن و انتخاب شدن براى هر نهاد و ارگان نمايندگى ميباشد
١٥. برابرى حقوقى کامل کودکان مهاجر و پناهنده با ديگر شهروندان
١٦. حق هر کودک و والدين آن است که بتوانند از پيوستن به اعضاى خانواده خود در کشور ديگر محروم نگردند. کودکى که والدين او در کشورهاى متفاوت بسر ميبرند حق دارد با هر دو آنها بطور شخصى، منظم و مستقيم تماس داشته باشد
١٧. آزادى تشکيل و فعاليت سازمانها و نهادهاى غير دولتى مدافع حقوق کودک تضمين گردد

بيانيه تاسيس کودکان مقدمند

دوم نوامبر 2004
کودکان مقدمند معتقد است:رفتار هر جامعه با کودکان محک درجه انسانى بودن و آزاد بودن آن جامعه است.
حق کودک بر هر ملاحظه و منفعت ملى، نژادى، اقتصادى، سياسى، ايدئولوژيک و مذهبى ارجح است. حقوق کودکان جهانشمول است. تضمين رفاه و سعادت هر کودک، مستقل از وضعيت خانوادگى با جامعه است
کودکان مقدمند فعاليت ميکند
تا شرايط مادى و روحى همه کودکان بهبود يابد. رفاه و شکوفايى آزادانه آنها تامين گردد.
تا هرگونه خشونت به کودکان و تعرض به جسم و روح آنان متوقف گردد.
تا امنيت، سلامت و آموزش و پرورش کودکان بر مبناى آخرين استانداردهاى جهانى تامين گردد
کودکان مقدمند بعنوان يک تشکل
نهادى است غير دولتى و غير انتفاعى که همچون يک کمپين بين المللى در دفاع از حقوق کودکان عمل ميکند. فعاليت در اين نهاد داوطلبانه است.جهت تحقق حقوق کودکان به اعمال فشار بر دولتها و نهادهاى مربوط به کودکان، به سازمان دهى کمپين هاى اجتماعى و بسيج افکار عمومى مبادرت ميکند.همچون يک ديده بان در رابطه با وضعيت کودکان در مقياس جهانى عمل ميکند تا بتواند افکار عمومى را نسبت به آن چه که بر کودکان ميرود هوشيار و فعال سازد